Despre Refugiul de la Stillhouse Lake, de Rachel Cane

refugiul de la stillhouse lake - Despre Refugiul de la Stillhouse Lake, de Rachel Cane

 „Fără să îmi doresc să o fac, îmi amintesc cât de cald putea să pară, câtă siguranță emana. Când își îndrepta atenția asupra unui lucru, era acolo cu totul. Îi iubise pe copii, mă iubise pe mine, și păruse real.„

 Refugiul de la Stillhouse Lake de Rachel Cane, apărută în anul 2018, la editura Herg Benet, traducere de Cristina Nemerovschi. 

  Ai o viață obișnuită, o familie și doi copii minunați. Dar ce te faci atunci când soțul tău se dovedește a fi un criminal în serie? Cum faci față acestui șoc? Cum explici celor din jur că se putea preface atât de bine încât nu ai bănuit nimic? Cum explici copiilor? Familiei? Ce faci mai departe?

  Criminalii în serie au fost mereu un subiect care a fascinat lumea. Cum este un asemenea om? Dar mai ales cum și cu cine trăiește un asemenea om? Această carte tratează un subiect delicat și anume familia unui criminal în serie. Este foarte greu să crezi că soția unui astfel de individ trăiește alături de el și poate fi un om bun, nu un complice. 

  Da, criminalii în serie pot fi părinți, soți, prieteni și colegi de muncă. Exact această idee că nu știm cu cine stăm de vorbă, nici chiar după ani de conviețuire, poate fi traumatizantă. Cartea aceasta dezvălui foarte bine acest subiect și ne arată că un accident poate schimba viața unei familii liniștite. Sau poate că nu există o familie liniștită?

  Când se descoperă că tatăl copiilor tăi este un criminal în serie nu mai ai altceva de făcut decât să fugi, să te ascunzi, să faci tot ce este posibil pentru ca nimeni să nu îți afle adevărata identitate. Dar este o muncă grea și este dificilă, mai ales pentru copii. Să te reinventezi, să ți pasul mereu cu minciunile pe care le spui. Până când? Cât poți să o duci așa? Este important să cauți un refugiu, un loc în care să te simți în siguranță!

  Această carte m-a făcut să îmi pun multe întrebări, despre crima în serie, despre familiile acelor oameni, despre impactul asupra lor, despre cât de bine putem să cunoaștem o persoană, despre cât de atenți ar trebui să fim la cele mai mici semne. 

  Este o carte care te ține în priză, care are o cantitate perfectă de sare și de piper, o carte minunată pentru cei care caută aventura și care nu se sperie când aud de crime. 

10390277 1121331647885658 8952548969735974104 n - Despre Refugiul de la Stillhouse Lake, de Rachel Cane
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *