In pat cu regele de Eleanor Herman-recomandare

13055830 CBSY - In pat cu regele de Eleanor Herman-recomandare

 Mi-a plăcut tare mult cartea, cu toate că este un subiect cu care m-am întâlnit destul de des. Tonul sincer și destul de clar a fost pe gustul meu, am aflat o mulțime de lucruri noi și am încercat să îmi dau seama detaliile unor lumi greu de priceput pentru omul modern. 

  Regele reprezenta un personaj aparte, mai ales la vestita curte a Franței, unde toată lumea voia să fie cât mai aproape de el. Ei bine, amanta regală, o funcție oficială, nu avea o viață chiar atât de ușoară. 

  Nu este vorba despre sex, cu toate că este clar un element foarte important în relația amantă-rege, este mai mult vorba despre companie și desigur, politică. O parte dintre aceste femei au ajuns să îl iubească pe amantul lor, altele au dorit bijuterii, putere, influență și diverse proprietăți. 

  Unele dintre aceste nume au rămas în istorie, altele au fost uitate, însă în mod clar nu discutăm despre vieți ușoare. Regele nu avea răbdare să își primească amanta ca pe un om, nu dorea să știe nimic despre necesitățile sau durerile sale. 

  Și mai complicat era faptul că spre deosebire de regină, care era acolo să rămână, cu mici excepții, desigur, amanta își putea pierde locul în orice moment. Femeile aceste au fost și soții în același timp și mame, ceea ce a însemnat că trebuiau să îndeplinească o mulțime de roluri, care de multe ori intrau în contradicție. 

  Extrem de interesante informațiile din carte, spuse fără teamă și fără romantismele cu care ne-am fi putut imagina o parte din ele. Eu zic că merită un moment de atenție, cartea se găsește aici: https://bit.ly/3eIm6Df 

10390277 1121331647885658 8952548969735974104 n - In pat cu regele de Eleanor Herman-recomandare
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *