Nebunie si vindecare de Barbara K.Lipska-recomandare carte

20210212 085700 scaled - Nebunie si vindecare de Barbara K.Lipska-recomandare carte

  „Sigur că murim toți, dar atunci când suntem în pericol, când ne gândim la asta, sentimentul este paralizant de-a dreptul.„

  Nu cred că există panică mai mare pentru un om decât să creadă că este pe moarte, sentimentul de pericol este capabil să te gâtuie într-un fel ce nu poate fi explicat în cuvinte. Și nici nu vreau să-mi imaginez ce șoc trebuie să producă un diagnostic teribil care pare să ne condamne la moarte. Mă gândesc mereu la un asemenea moment și încerc să-mi analizez posibilele reacții, cu toate că-mi imaginez că este aproape imposibil. 

  Oricum „Nebunie și vindecare„ de Barbara K.Lipska este o întreagă nebunie. Povestea autoarei este absolut fascinantă, ca să nu mai spun că este o lecție de viață. Avem un diagnostic, dar încă nu am murit, deci trebuie să strângem din dinți și să mergem mai departe. Există o șansă pentru vindecare și trebuie să profităm de ea cu toate forțele. 

  Am aflat din această carte că există o bancă de creiere, o informație nouă care m-a intrigat. Da, cu adevărat creierul este un organ extrem de misterios, despre care știm foarte puține, cu toate că ne străduim să recuperăm marile lacune. 

  Claritatea minții este extrem de importantă și pierderea ei, din orice fel de de motiv este dezastruoasă. Un om poate ajunge să-și modifice comportamentul față de cei dragi, față de lumea de afară, fără ca măcar să poată înțelege ce se întâmplă cu el. Cred că trebuie să fie un sentiment terifiant. 

  Totuși bolile minții au fost desconsiderate, tratate eronat, iar bolnavii au fost stigmatizați de-a lungul existenței noastre. Am început de curând să le privim cu alți ochi și să ne străduim să oferim bolnavilor și familiilor puse la grele încercări, demnitatea pe care o merită. 

  Am relaționat la nivel personal cu multe părți din această carte, pentru că am înțeles câteva dintre trăiri din propria experiență. Am înțeles câte ceva despre anxietate, despre reacții extreme la hiperstimulare, despre hipervigilență, ieșiri emoționale exagerate și modificare de comportament. Uneori este extrem de greu să vorbești despre astfel de experiențe, alteori este singurul lucru care te va ajuta, unica terapie care va funcționa. 

  Foarte important de reținut este faptul că pe cei care suferă de boli mentale, îi unește un lucru extrem de important, nu își dau seama că au o problemă. Deci rămâne ca cei din jur să sesizeze schimbările.  

  Este o recomandare de carte pentru toată lumea, pentru că este o poveste despre supraviețuire și despre schimbare. Ea se găsește aici: https://bit.ly/3lnaPeF 

10390277 1121331647885658 8952548969735974104 n - Nebunie si vindecare de Barbara K.Lipska-recomandare carte
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *