Podul cu trei arce de Ismail Kadare-recomandare carte

873331 TVAF - Podul cu trei arce de Ismail Kadare-recomandare carte

  Sunt un fan al romanelor istorice, îmi place stilul lui Ismail Kadare, scurt și concis. Nu bate câmpii, dar nici nu zgârie doar suprafața, ci este cumva foarte bine cântărit. Podul cu trei arce nu m-a dezamăgit, ci m-a intrigat la maximum și vă spun imediat și de ce. 

  Am dat peste Ujana cea rea, un râu cu multe semnificații, o apă curgătoare despre care omul credea că are puteri magice, că este viu. Se pune problema construirii unui pod, însă lucrurile nu au fost chiar atât de simple, iar construcția s-a dovedit a fi extrem de anevoioasă. Dar partea cea mai interesantă vine acum: oamenilor le-a dat prin cap să facă un sacrificiu și să zidească pe cineva în pod, așa cum se spune că s-a mai întâmplat în cazul unui castel, o veche legendă a locurilor. Faptul că am dat peste legenda meșterului Manole în paginile scrise de acest minunat albanez m-a făcut să îmi dau seama că trebuie să studiez mai mult și am aflat că aceasta apare în poveștile popoarelor balcanice. Habar nu aveam!

  Recunosc că a fost o mare și plăcută surpriză pentru mine, iar cartea mi-a plăcut tare mult. Vă invit să o citiți, eu zic că merită: https://www.libris.ro/podul-cu-trei-arce-ismail-kadare-hum978-973-689-864-8.html?afid=ioanatrif&utm_source=afiliere_interna&utm_medium=ioanatrif&utm_campaign=afiint

10390277 1121331647885658 8952548969735974104 n - Podul cu trei arce de Ismail Kadare-recomandare carte
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *